tisdag 25 september 2012

27. En favoritplats

Utmaningen här blir att hålla mig till bara en plats. Jag gillar så många, och mest gillar jag kanske att röra mig mellan dem.

Det sägs att vi Skorpioner dras till gränsland, som stränder och bergstoppar och skymningsljus och födelse, och det stämmer nog i mitt fall. Jag gillar att sitta på en vågbrytare på stranden i Hörnefors på ett mindre klippblock som liknar en tron, och se på horisonten. Ett underligt minne när jag var där förra julen och såg en klarare himmel än jag visste fanns, med hundratals nya stjärnor mellan varje stjärnbild som fick allt att se obekant och spännande ut.

Men oftast sitter jag bara där och ser på havet. Man måste se havet ibland, som seglarna säger.

Mitt namn är Emil Wikström, och jag har svårt att sitta still.

3 kommentarer:

 1. Ja, jag tror oxå att vi skorpioner har större behov av bergstoppar, havet osv. Min favoritplats är farmor&farfars stuga i ratan precis vid havet. Sitta på klipporna å filosofera. Och jag är oxå skorpion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där ser du. Ratan, för den delen, kan man ju säga markerar gränsen mellan krig och fred som platsen för det sista kriget i Sverige. Ännu ett slags gränsland.

   Radera
 2. Så sant. Ännu en dimension som gör det ännu vackrare. Tanken att ett krig har utspelats på en så fridfull plats. Hat möter kärlek osv. Det väcker mycket känslor.

  SvaraRadera