fredag 23 september 2011

Mitt drömjobb

Om jag kunde ha vilket jobb som helst, skulle det vara:

1. Ett jobb där jag kan jobba så mycket eller litet jag vill, när jag vill. Det är det allra viktigaste. Om jag känner för att ta ledigt en dag, eller en halvtimma, eller ett halvår, måste jag kunna göra det utan förvarning, utan förklaring och utan att riskera att bli av med jobbet. Om jag råkar vara vaken mitt på natten och känner för att jobba ska jag kunna det också. OB och övertid vore inte nödvändigt, men ett plus.

2. Jag måste ha en absolut garanti att jobbet alltid finns kvar; inte kan bortrationaliseras, utlokaliseras, ersättas med en robot eller på annat vis göras otillgängligt för mig. Jag skulle inte kunna sägas upp utom möjligen om jag bröt mot lagen.

3. Jobbet måste vara lokalt i Umeå så att jag kan ta mig dit närhelst andan faller på, och aldrig kunna tvinga mig att flytta.

4. Jag måste få minst 100:- i timmen efter skatt. Det skulle göra ett jag behövde jobba som mest två och en halv arbetsvecka per månad för att behålla min nuvarande livskvalitet, och redan det verkar nog för att skapa oroande mängder tvång.

Jag hatar tvång. Det hatet är det enda som står mellan mig och galenskapen - OCD. Du vill väl inte underminera min kamp för friheten från mina egna tvångstankar? Om jag blev tvungen att upprepa den ena eller andra handlingen en stor del av min vakna tid; tvungen att vara någonstans en viss tid så gott som varenda dag för all framtid för att överleva; om något sådant kan hända, vad finns det då för argument kvar mot tvångstankarna? Är det ens någon skillnad på det tvång som kommer av yttre eller inre krafter?

5. Jobbet ska gärna påverka så litet som möjligt och inblanda få människor. Ansvar gör mig nervös. Och att umgås med arbetskamrater är väldigt psykologiskt tröttande i nästan varje fall. Idealiskt skulle jag kunna prova på ett obegränsat antal kandidater tills jag får arbetskamrater jag trivs med, fast det vore nog orealistiskt.

6. Vad gäller själva arbetsuppgifterna, är det det minst viktiga. Jag klarar av det mesta. Jag kan filtrera bort dåliga lukter, störande ljud och jobbiga människor. Jag är hyfsat stark och har hög smärttröskel och kan äta vad som helst utom surströmming. Jag har lätt för att lyda order och djur tycker om mig. Vad tusan, skriv en rad om du har ett jobb du tror att jag passar för. Det här är nu en annons.

(Ansökningar från Kim Jong-Il undanbedes.)

1 kommentar:

  1. Haha!!:D klockrent Emil! Dessvärre har jag inga jobberbjudanden på lager, men jag jag ska definitivt hålla utkik och tipsa om jag får nys om något som jag tror skulle falla dig i smaken;)

    SvaraRadera