onsdag 14 maj 2014

Det är dags för ännu en lista

Stulen från Tumblr, översatt av mig.(ノ◕ヮ◕)ノ~『✧~*OM DIG*~✧』
1. Är du mer feminin eller maskulin?
Jag är en minne om jag måste välja. Uppskattningsvis är jag 30% maskulin, 20% feminin och 50% obrydd.
2. Är du lång eller kort?
För lång. Jag tror jag fortfarande växer långsamt.
3. Vad är din favoritfärg?
Jag har olika anledningar att tycka om alla färger jag kan se och ett par som jag inte kan se, men jag gillar det drömlika gränslandet mellan de mörkaste fylligaste gröna och blå färgerna på ett särskilt sätt.
4. Vad älskar du hos dig själv?
Min konst.
5. Vad är din största brist?
Rädslan för att missförstå.
6. DSer du dig själv annorlunda än andra beskriver dig?
Vanligtvis.
7. Vad är du riktigt, riktigt bra på?
Fantisera så hårt att det jag tänker blir verkligt för mig, utan att glömma den delade verkligheten.
8. Vad är du riktigt dålig på att göra fast du älskar det?
Teckna. Förstå människor. Mod. Förhållanden.
9. Vad har andra försökt tvinga dig att göra?
Hederligt arbete. Det är nog det enda, om man inte räknar med meningslösa mobbinggrejor som att dricka en hel flaska soja.
10. Hur spenderar du din fritid?
Skriver, läser, ser på film, umgås med vänner i verkligheten och på Internet. Äter för mycket godis.
11. Beskriv hur du klär dig i en mening.
På morgonen tar jag på mig byxorna ett ben i taget och letar upp en någorlunda hel och ren tröja.
12. Har du fått dina naglar målade professionellt någon gång?
Näpp. Jag kan minnas en moster och en klasskompis som målat en eller annan tånagel för att de hade tråkigt, men annars har jag aldrig rört nagellack. Har inte mycket till övers för spackel i allmänhet.
13. Vad är det mest förolämpande någon har sagt till dig?
Om vi räknar hur förolämpad förolämparen tycker jag borde bli av deras förolämpning är det värsta jag har blivit kallad utan tvekan "smart". Ja han menade nog snarare viktigpetter eller något däråt, men den här mannen kallade mig "smart" för att han tyckte att jag inte tog hans djuplodande filosofiska frågor som han hävde ur sig i ett chattrum på allvar eftersom jag gav ett pat vitsiga svar för att hålla konversationen igång medan jag tänkte efter. Sedan ägnade han till synes varje vaket ögonblick i flera månader åt att straffa mig för min smarthet genom att säga emot mig i allting, underminera mitt förhållande med andra personer i den här chatten och sprida lögner om mig tills han flörsvann efter ett meddelande om att han skulle förlora sin bostad på grund av pengabrist och jag drog en suck av skadeglad lättnad.

Och om vi räknar hur förolämpad jag blivit av något som någon sagt till mig är det svårare. Jag brukar ta förolämpningar som skämt och skratta gott åt tanken att förolämparen tror att jag ska bli sårad på något vis av att bli kallad "dålig förlorare" eller "klenskit" eller "kålhuvud" eller "lillgammal besserwisser" eller vad som helst. Ibland blir jag oroad när jag anar vidden av de missförstånd som måste ha uppstått för att förolämparen skulle välja att kalla mig så felaktiga namn, och ibland blir jag orolig för att de kan ha rätt och ser över mitt liv, men jag blir inte arg eller upprörd eller ledsen som det är meningen att man ska bli när man får veta att någon tycker osmickrande saker om en.
14. Favoritspel?
Sanning eller konsekvens.
15. Vad är din hårfärg?
Ljusbrunt oftast. Kan bli mörkare eller ljusare beroende på hur långt det är.

(ノ◕ヮ◕)ノ~『✧~*FILOSOFI*~✧』
16. Tror du på Gud?
Jag tror på alla möjligheter. Jag tror på människan, och framtiden, och fantasin.
17. Är mäns rättigheter en sak?
Visst har män rättigheter, precis som alla andra människor. Men det mansrättsaktivister talar om, att män skulle vara den mest förtryckta gruppen i samhället, är en fantasi som skapats av vita konservativa antiteistiska Amerikanska unga (15-22 år) män som vill legalisera mariuana. Enligt omfattande statistik som uppgetts av Internets främsta forum för mansrättsaktivism.
18. Existerar kärlek på riktigt?
Det beror väl på vad  man menar med att "existera på riktigt". Kärleken har ingen fysisk komponent, men det är ändå utan tvekan en sak i motsats till frånvaron av en sak, och den kan bevisligen påverka verkligheten utanför människans fantasi. Kärlek är väl som de flesta andra mentala konstruktioner människan bygger upp i sitt sinne antar jag
19. Kan vetenskapen en dag förklara allting?
Jag tror inte det. Jag gillar nämligen fraktalteori, som säger att verklighetens struktur är oändligt komplex, och alltid kommer att erbjuda större och mindre skalor att utforska än det stösta och minsta vi kan se. Men det är förstås en inte särskilt väl underbyggd åsikt. Jag vet inte så mycket om vetenskapens gränser, det är alldeles för mycket att studera i för specifika områden som inte hjälper mitt arbete så mycket, så jag lämnar det åt seriösa forskare.
20. Uppfostras vi att älska ting, eller älskar vi tingen på grund av hur vi uppfostras?
Jag kan bara tala för mig själv, men jag kommer konstant på nya saker att älska och nya sätt att älska dem och jag har ingen aning om min uppfostran haft någon inverkan på någon av dem, än mindre på vilket sätt den inverkan skulle ha fungerat. Ja vi kan ju konstatera att jag tycker om socialismen precis som min familj för att ta ett konkret exempel. Vi är ett fattigt folk och vi värderar solidariteten och samarbetet mellan människorna högre än vi värderar kampen för individens framgång på bekostnad av hennes medmänniskor. Är det ett tankesätt baserat på inlärda värderingar eller matematik baserad på en grundläggande förståelse av samhällets realiteter?

Ja jag vet att det inte är ett svar på frågan du ställde.
21. Hur känner du för skolsystemet?
Vilket system talar vi om här? Det har säkert sina brister i vilket fall. Jag skulle vilja ha en skola med små klasser, typ 10-15 barn, och mer praktisk lärdom. Kanske barn 6-10 år kan gå i den klassiska skolan, så gör man över till prao i fem år på en mängd olika arbetsplatser för att få prova på så mycket som möjligt och se omfattande delar av samhället och ha en smula ansvar och litet omväxling från skolbänken. Så får man en större valfrihet i skolämnena i 16-20årsstadiet och sedan har man kanske verktyg till att bestämma om man vill läsa vidare eller börja som lärjunge i mer specialiserade fält. Skolplikten bör utsträckas till minst 22 års ålder. Det finns så mycket mer man behöver lära sig nuförtiden, tycker jag.
22. Tror du på ödet?
Nej. Jag tror det lönar sig bättre att planera och förbereda sig för framtiden, och jag tror fantasin om ödet uppstår ur viljan att känna kontroll och samtidigt slippa ta ansvar och ingenting hälsosamt kan komma därav.
23. Vad är konst?
Vad är meningsfullhet?
24. Definierar vi oss själva eller gör vårt förflutna det?
Mest en fråga om hur mycket du är beredd att anstränga dig för att vara den du vill vara tror jag.
25. Vad händer efter döden?
Jag gillar Dave Wongs definition av döden: När du dör kommer du antingen att uppleva intighet eller någonting ännu mer ofattbart. Tänk på vad det betyder. Det är en himla massa djupsinnighet i en kompakt mening. Vi skulle kunna prata i tre dagar om vad "ingenting" betyder; hur fullkomligt omöjligt för den mänskliga fantasin det är att konceptualisera frånvaron av existens - hur outtalbart svårt det är att ens uttrycka konceptet "ingenting" med mänskliga språk. När vi försöker föreställa oss döden som en intighet springer vi rakt in i väggen som markerar den yttersta begränsningen av vad människans fantasi kan göra.

Och om det finns något liv efter detta måste det av nödvändighet vara något ännu konstigare. Ännu konstigare än det som bokstavligen är konstigare än vi kan förstå. Det är inte så konstigt att folk är rädda.

Jag har ingen brådska att dö, men jag hoppas att jag dör på ett sätt som gör att ingen kan låta bli att skratta när de får höra.
26. Spelar människor roll - små prickar på en svävande stenbit i en ofattbart stor galax bland oräkneligt många galaxer? 
Så vitt vi vet är vi forfarande de enda små ljusprickarna i hela det oändliga mörkret som kan se på alla stjärnorna i skyn och uppleva sig själva i relation till universums storhet och känna sig små och obetydliga och ödmjuka och sårbara.

Om inte det är värt något så vet jag inte vad.
28. Finns det gott i alla?
Jag tror det. Jag ämnar tro det tills motsatsen bevisats, och kanske längre.
29. Finns apati på riktigt?
Jag har sett det med egna ögon, i spegeln. Förmågan att inte bry sig om saker är nödvändig för att kunna överleva i en värld med så många olika saker som vår.
29. Är människoliv bara värdefulla för att vårt samhälle bestämt att de är värdefulla?
Kanske. Eller så bestämmer samhället ett människolivs värde för att samhället ska kunna existera.

Nej, livet har inget inneboende värde. Värderingar är något som människan skapar. Det viktiga är att det fungerar; att vi kan säga att en levande människa är bättre än en död människa och alla som lever är överens om det och vi kan fortsätta leva med varandra i stället för att döda varandra. Visst är vi partiska - vi föredrar liv för att vi tillhör de levande och vi föredrar människor för att vi är mänskliga. Men i brist på vandöda och ickehumanoida samhällsmedlemmar fungerar systemet.
30. Hur känner du för samhället, de odefinierade "De" som får skulden för allting?
De är bekväma syndabockar.

(ノ◕ヮ◕)ノ~『✧~*GULLEGULLGREJS*~✧』
31. Vilket genus föredrar du?
Jag gillar flickor. Pojkar är lata, självupptagna, lättdistraherade och har svårt att prata om känslor. För att generalisera lite.
32. Vad är det första du ser när du ser någon?
Färg, rörelse, geometri. Innan jag får en klar bild med konturer och kroppsdelar brukar jag höra din röst och jag tror det är mycket viktigare för mig. 

(Jag talar här om färg, inte hudfärg. Färgglada kläder lägger jag märke till. )
33. Skulle du kunna älska någon du tyckte var ful?
Jag tror inte jag skulle kunna tycka någon jag älskade var ful. Jag har svårt att förstå vad som gör en människa vacker eller ful i alla fall. Jag tror jag kan se skönhet i alla.
34. Favorithårfärg?
Svart kanske. Karaktärer i mina historier tenderar att ha mörka hårfärger. Becksvart till och med. Fast gult, rött, brunt, vitt, grönt, blått och blandat är också kul.
35. Favoritögonfärg?
Ett blått öga och ett grönt, med virvlande silverfläckar i. Nämen alla ögon har sina ljusa punkter.
36. Ideallängd?
Tjugotre centimeter slak. Oj jag menar jag gillar korta kvinnor. Drar mindre mat, bättre på kurragömma, och så kan man imponera på dem med att bära omkring stora prylar och nå de översta hyllorna. Jag tror att en blandning av olika långa personer gör en stark familj, vars styrkor och svagheter kan komplementera varandra, och själv är jag ganska lång.
37. Beskriv din ideala pojk/flickväns personlighet?
Vad är en personlighet? Jag frågade min psykolog det en gång. Han sa att han trodde att han visste det en gång, men för varje år som gick blev han mindre och mindre säker.
38. Beskriv din ideala pojk/flickväns utseende?
Samma problem som jag nämnt förut.
39. Vad letar du efter, hjärna eller utseende?
Jag letar efter känslor. Om jag ska välja det ena eller det andra så bryr jag mig mer om din intelligens än ditt utseende, men det låter som jag kräver att du ska ha över medelintelligens, högskoleutbildning och vara den sortens person som värderar klyftighet över allt annat, och det är fel. Jag vill ha en balanserad person, med hjärna och hjärta och kropp utvecklade med samma omsorg.
40. Kan du bli kär över Internet?
Jag har varit kär i Internet så det är nog inget problem.
41. Hur stor åldersskillnad kan du hantera?
Halva den äldres ålder plus sju är minimiåldern för den yngre parten har jag fått veta.
42. Hur skulle du presentera dig på en blindträff?
Om jag visste det skulle jag kanske ha en blindträff.
43. Kan du förlåta någon som varit otrogen?
Jag kan förlåta allting. Om du ber om förlåtelse tror jag förmodligen att du menar det. Och jag litar på att du inte utnyttjar min godhet mer än du behöver.
44. Är det lika allvarligt att ljuga om något allvarligt som att vara otrogen?
Hårklyverier. Det går inte att vara otrogen utan att ljuga, men lögnen är nog det som sårar mig mest
45. Just nu skulle du kunna ringa/springa till den du älskar (om du är singel då) och bekänna dina känslor, kyssas eller något i den stilen. Vad är det som hindrar dig?
Jag behöver någon att älska.

Mitt namn är Emil Wikström och jag fyller i listor som ingen annan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar